Uue põlvkonna juhtmevabad tolmuimejad “Dyson“ V12 ja V15: palja silmaga nähtamatu tolmu tuvastab lasertehnoloogia

Eestlaste poolt armastatud ja hinnatud Briti ettevõte Dyson ei istu käed rüpes: pandeemia ajal jätkasid arendajad juhtmevabade tolmuimemislahenduste täiustamist ja tööpõhimõtete ümbermõtestamist. Nüüd esitleb Dyson lasertehnoloogiat, mis fikseerib tolmu kogunemise taset paremini kui inimsilm. Uusimasse mudelisse integreeritud ainulaadne andur arvutab kokku imetud mustuse koguse ja selle liigid, tolmuimeja valib aga vajaliku imemisvõimsuse automaatselt vastavalt sellele, milline on mustuse tase. Seega ei pea ise enam otsustama, kas pind on tõesti puhas – seda teevad Dysoni mustust fikseerivad uued lahendused! Esitleme Teile uusimad juhtmevabasid tolmuimejaid: kerget Dyson V12 Slim Absolute ja võimsaimat Dysoni sarjas Dyson V15 Detect Absolute. 
Kas puhas on tõesti puhas?

Meie järjest rangemad nõudmised hügieenile muudavad prioriteediks kodus maksimaalse puhtuse poole püüdlemise. Dyson reageerib tarbijate kasvavatele vajadustele ja esitleb uut taset koduhoolduslahenduste vallas. „Meie ülesanne inseneridena on lahendada igapäevaseid probleeme. Viimase 12 kuu jooksul on meie igapäevaelu oluliselt muutunud – oleme palju rohkem aega veetnud siseruumides. Pole üllatav, et märkasime ka rohkem majapidamises esile kerkivaid probleeme. Harjusime palju enam koristama ruume, kus me elame ja töötame, kuid üha enam oleme hakanud mõtlema, et kas see, mis tundub puhas, on ka päriselt puhas,“ rääkis Dysoni asutaja James Dyson muutunud tegelikkusest.

Dyson V15 Detect Absolute’is (ja mitmes teises) on kasutusele võetud uued juhtmevabade tolmuimejate tehnoloogiad, mille on välja töötanud 370 insenerist koosnev meeskond. Innovatsiooni ajendas lihtne juhus. Üks inseneridest märkas oma puhtas kodus päikese käes õhus lendlevaid tolmuosakesi. Just päikesekiir oli see, mis aitas tuvastada pealtnäha puhta ruumi õhus hõljuvat tolmu. See tähelepanek, mis jõudis ka ülejäänud meeskonnani, muutus hetkega uueks Dysoni eesmärgiks: arendajad hakkasid mõtlema, mis aitaks avastada palja silmaga nähtamatuid osakesi ja tagada nende fikseerimise.

Ei piisa sellest, kui imeda seda, mida näeb palja silmaga

Pole mingi saladus, et me kõik imeme tolmuimejaga ainult seda, mida näeme: tõmbame tolmuimeja harjaga paar korda üle pühkimist vajava pinna ning liigume edasi, sest me ei näe enam suuremat mustust. Kuid Dyson otsustas vaadata sügavamale: tolmuimeja otsikusse sisseehitatud roheline laserdiood võimaldab nüüd märgata ka tavaliselt nähtamatuid osakesi. Rohelise tule kiired valgustavad imetavat pinda nii, et näeme ilma suurendusklaasita seda, mis meie põrandal tegelikult toimub. Selle otsiku leiate nii mudelist Dyson V12 Slim Absolute kui ka Dyson V15 Detect Absolute’ist.

Uusima Dyson V15 Detect Absolute’i LCD ekraan võimaldab kasutajal reaalajas näha, kui palju ja millist mustust on fikseeritud (tolmuimeja tuvastab ja teavitab kasutajat kuni 10 mikroni suurustest osakestest, kuid imeb ka palju väiksemaid). Kuidas see töötab? Iga mikrotolmuosake, mis siseneb tolmuimejasse, põrkab vastu akustilist piesoandurit. Löögivibratsioon muundatakse elektrisignaalideks ja edastatakse LCD ekraanile. Kasutaja näeb kohe sisse imetud tolmuosakeste suurust ja kogust, mis arvutatakse ümber kuni 15 tuhat korda sekundis. Andur jagab kõik sisseimetavad osakesed vastavalt suurusele neljaks tüübiks: allergeenid ja õietolm, hallitus ja nahaosakesed, tolmulestad ja nende jääkproduktid ning suuremad, suhkrutera suurused mustused.

Kuid see pole veel kõik ¬– fikseerides tolmu tüübi ja koguse, reguleerib Dyson V15 Detect Absolute imemisvõimsust automaatselt vastavalt saadud andmetele. See funktsioon töötab AUTO režiimis: kui mustust on palju, mootori võimsus suureneb ja kui tolmu koguse tase normaliseerub, väheneb imemisvõimsus automaatselt. LCD ekraanil näeb ka täpset aega – mitu minutit saate veel imeda valitud režiimis. Sel viisil omandab tolmuimemine täpsuse ja maksimaalse efektiivsuse.

Puhastatud õhk suunatakse tagasi keskkonda

Nii Dyson V12 Slim Absolute kui ka Dyson V15 Detect Absolute on varustatud viietasandilise filtreerimissüsteemiga, mis kogub kuni 99,99% tolmu ja mikroskoopilisi osakesi, mille suurus on kuni 0,3 mikronit. Dysoni tolmuimejatesse paigaldatud pestav HEPA filter tagab, et kõik kahjulikud osakesed, isegi õietolm ja bakterid, jäävad tolmuimeja sisse kinni ning ruumi puhutakse tagasi maksimaalselt puhastatud õhk. Seega puhastate Dysonit kasutades peale oma kodu pindade ka õhku, mille kvaliteet muutub sobivaks isegi allergikutele. Mõlemad tolmuimejad säilitasid ka stabiilse imemisjõu, mis aku laetuse alanedes ei vähene. Samuti pole muutunud hügieeniline tolmumahutite puhastussüsteem, mis tagab kogunenud tolmu eemaldamise ühe liigutusega. Mõlemas mudelis on integreeritud vahetatav aku, mida saab laadida tolmuimejast eraldi. Lisaaku soetamisel on mugav see, et kasutuses oleva aku tühjenemisel saab selle lihtsalt asendada teisega.

Seeria V12 erisused

Kui Dyson V15 Detect Absolute on turul kõige võimsam (maksimaalne võimsus on 240 vatti) nutikas juhtmevaba tolmuimeja*, siis Dyson V12 Slim Absolute on kergeim juhtmevaba Dysoni tolmuimeja. Ta kaalub vaid 2,4 kg ja on 20% kergem kui V15, kuid selle imemisvõimsus on kuni 150 vatti. Selle kerge ja kompaktse tolmuimeja väljatöötamise ajendiks oli soov lisada tolmuimejate kollektsiooni ka äärmiselt heade manööverdusvõimalustega seade, mis oleks mugav nii lae kui ka raskesti ligipääsetavate kohtade puhastamiseks. Seetõttu töötati selle mudeli jaoks välja teistsugune sisse- ja väljalülitamisnupp: asendit lukustav nupp võimaldab kergesti muuta tolmuimeja asendit käes, kuna ei pea enam sisse- / väljalülitamisnuppu kogu aeg all hoidma. Seetõttu on mugav imeda tolmu  voodi alt või muul viisil manööverdada erinevate takistuste ümber. Veidi väiksem on ka Dyson V12 Slim Absolute tolmukogumisanum – 0,35 l. Mudel sobib hästi väikese pinnaga majade, korterite ja kontorite omanikele! Selle tolmuimeja LCD ekraanil kuvatakse valitud imemisrežiim, järelejäänud tolmuimemisaeg, hooldusteated ja aku laetuse tase.

Uus puhtaks jäävate otsikute põlvkond

Integreeritud Laser Slim Fluffy laserdioodiga otsa kõrval, mis on saadaval nii V12 kui ka V15 seeria mudelitel, on Dysoni insenerid tähelepanu pööranud ka tolmuimejate kasutajate igavesele peavalule ehk otsikutele, mille ümber jäävad kinni juuksed ja muu praht. Kui varem lahendati see tüütu probleem otsiku lahtivõtmise ja rulli käsitsi puhastamisega, parandas ettevõtte otsus muuta rulli kuju kohe ka tolmuimejate tootjate aastast aastasse korduva vea. Koonusekujuline rull tagab selle, et ükski juuksekarv ei jää kinni: erineva kuju ja pikkusega juustega testitud uuendus ületas kõik ootused ja sai kohe ka Dysoni lojaalsete kasutajate poolt kiita. See lahendus on sisseehitatud minimootoriga otsikusse Hair Screw Tool, mis on ka mõlema tolmuimeja komplektis. 

Dysoni uuendused võimaldavad luua veelgi hügieenilisema kodukeskkonna. Ettevõtte seisukoht on see, et miski ei tohi jääda märkamata ja et mitte päike, vaid tolmuimeja peab esimesena fikseerima õhus lendleva mikroskoopilise tolmu. Alustagem teekonda uue põlvkonna juhtmevaba tolmuimejaga!


* Uuringu Nr. EN IEC62885-4 CL5.8 ja CL5.9.

Individuaalne lähenemine

Innovatiivsed tehnoloogiad

Ostu tagastamine

Autoriseeritud partner

See veebileht kasutab küpsiseid. Kui nõustute küpsiste kasutamisega, klõpsake nupul "Nõustun" või jätkake veebilehe sirvimist. Saate oma nõusoleku igal ajal tagasi võtta, muutes oma veebibrauseri seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem teavet küpsiste kohta saate lugeda Privaatsuspoliitikast.

Tasu 3-s võrdses osas. Ilma lisakuludeta. Vaata...

messenger